office@waldbach.nl • +31 6 81377157

London based literary, TV & film agency

Madeleine Milburn

Super technical stuff, yet I made it work & look nice!

—————————

Logo. Niet ontworpen door Waldbach, maar wel mooi, niet?

—————————

Zicht op voorpagina van de website op een tablet. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Madeleine begon de Madeleine Milburn Literary, TV and Film Agency in 2012 vanuit een kelderflat in Noord-Londen. Sindsdien heeft het agentschap de carrières van hun auteurs zo succesvol uitgebouwd dat het hoofdkantoor zich nu in Mayfair bevindt. Het agentschap vertegenwoordigt Sunday Times- en New York Times-bestsellerauteurs als Fiona Barton, Gail Honeyman, C.L. Taylor en Holly Bourne.

Harry Sutherland-Hawes huurde me in om de website, die in de loop der tijd uit elkaar was gevallen, visueel te repareren. Ik leg het uit.

Met WordPress kun je elke website (of web app) maken, maar soms moet je datavelden implementeren die niet out-of-the-box zijn. De website van Madeleine Milburn vereiste veel dataopties, waardoor het beheer van de website nogal complex werd, maar meer nog, de front-end, het deel dat bezoekers zien, verloor aan coherentie. 

Waldbach heeft het beheer van aangepaste gegevens op de back-end, waar de inhoud van de website wordt beheerd, geherstructureerd. De grootste uitdaging was het herontwerpen en optimaliseren van de front-end volgens de ontwerpeisen van de klant. Dit bleek een grotere uitdaging dan het in eerste instantie leek: veel lay-out vereisten waren niet mogelijk om te ontwerpen met standaard CSS code. Dit resulteerde in het structureren van de front-end met behulp van Javascript en jQuery, om een visuele consistentie te behouden over alle gangbare apparaten, en stelde Madeleine Milburn in staat om zich geen zorgen te maken over titellengte, afbeeldingsgrootte, etc. om te voorkomen dat de lay-out uit elkaar zou vallen. 

Madeleine Milburn heeft nu een grote creatieve vrijheid om hun inhoud toe te voegen, aan te passen en aan te passen zoals zij dat willen, met een duurzaam, robuust en beheersbaar systeem voor online aanwezigheid, dat hun problemen oplost en dit doet op een manier die aangenaam is voor het oog van de bezoeker.